Cine oferă drogurile

Dragă Tinere!!! Si la cest capitol încercăm să te avertizăm cu privire la problema drogurilor. Nu vrem sa te speriem, dar astazi drogurile, sau mai bine zis, persoanele care iţi pot propune droguri, se pot afla in preajma ta, in mediile pe care de obicei le consideram sigure – şcoala, universitatea, blocul in care locuieşti, curtea, gaşca de prieteni, mai mult ca atît ele te pot gasi in cluburile de noapte, discoteci, companii de cunoscuţi nesiguri. Fii atent!!!

DEALER-UL

Unii consumatori de drog sunt atât de dependenţi, încât trebuie să se injecteze de mai multe ori pe zi. Aproape că nu mai au nici un centimetru de venă neperforat în diverse părţi ale corpului, dar continuă să caute drogul de care au atât de multă nevoie. Fiecare doză costă destul de mult, necesarul de bani pentru o zi poate ajunge să fie cât un salariu. De aceea, consumatorii mai săraci caută cu disperare să vândă la rândul lor droguri altora pentru a face rost de bani. La început oferă o doză pe gratis, ca mai apoi să crească preţul. Există şi persoane care vând drog fără să fie consumatori, dar aceştia se ascund de obicei în spatele primilor. Aceste persoane care vând sau oferă droguri se numesc dealeri. Cei care profită de pe urma acestor nefericiţi sunt traficanţii de drog, care nu apar în stradă sau în cartier cu droguri şi astfel sunt mai greu de prins de către Poliţie. Orice persoană care îţi oferă drogul chiar şi pe gratis o face pentru interesul ei, nu pentru al tău. Are nevoie de banii tăi şi de dependenţa ta şi nu o interesează ce va fi cu tine în viitor.

PRIETENII POT ADUCE DROGUL ŞI APOI TE UITĂ
Prietenul la nevoie se cunoaşte… Dar despre a cărui nevoie vorbim aici? Dacă un prieten pretinde că te ajută pe tine, dar de fapt este vorba de un interes al lui, atunci prietenia aceea e pe cale de dispariţie. Una dintre trăsăturile prieteniei este faptul că prietenii participă la o permanentă întrecere între ei.

Îşi cumpără unul un lucru, celălalt ar face la fel. Reuşeşte unul o performanţă, celălalt crede că poate şi el. Dacă unul dintre prieteni consumă drog, aceasta poate fi o provocare la întrecere. În plus, să savurezi un lucru de unul singur n-are nici un farmec. De aceea, prietenii dependenţi de drog vor insista mereu să împartă cu tine pe gratis substanţa pe care o consumă.

Toţi adolescenţii consumatori de drog pe care îi cunosc nu mai ştiu nimic despre prietenii cu care au început să se drogheze. Vieţile lor s-au separat din momentul în care cel puţin unul a devenit dependent şi poţi sesiza o răceală în vocea lor când vine vorba despre acel fost prieten. Şi mai este ceva: dacă pui mai mulţi crabi într-o cutie, vei vedea că imediat ce unul vrea să iasă, un altul se agaţă de el şi amândoi se prăbuşesc înapoi în cutie. Cam aşa se comportă şi prietenii într-un grup de dependenţi de drog, când unul dintre ei încearcă să iasă.

PETRECEREA ÎŞI POATE FACE DE PETRECANIE

Există unele locuri în care oamenii se adună pentru fi văzuţi şi a-i vedea pe al]ii, în speranţa că vor face noi relaţii, inclusiv de dragoste. Pentru a creşte şansele de a fi văzut, fiecare simte nevoia să exagereze cu ceva. Unii exagerează cu hainele, alţii cu râsul, alţii cu dansul, iar alţii cu ceea ce consumă. De aceea, în timpul unei petreceri creşte mult riscul a de a mânca, a bea şi a fuma. Cel care a fost remarcat la o petrecere spune că s-a simţit bine acolo, deşi poate că îi este rău. Aşa se explică de ce unii băieţi ar consuma droguri la petreceri, vîzând feţele impresionate ale fetelor care aud că se fumează iarbă sau că se trage heroină.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.